HC OPATOV - HC ZBILIDY - 2:5

21.12.2008 12:15

 

Těsně před utkáním jsme se museli vyrovnat s nepříjemným faktem, že budeme postrádat 3 hráče, se kterými bylo původně počítáno. Naštěstí na poslední chvíli se nám podařilo dodatečně angažovat alespoň jednoho obránce. Náladu nám ale rychle spravili naši fanoušci, kteří dorazili v hojném počtu, navíc vybaveni bubnem a dvěma paličkami.

Začátek utkání byl opatrný a utkání dostávalo spád jen pozvolna. Hra nervů, kdy se hrálo bez branek, trvala celou půlhodinu, během níž ovšem nebyla nouze o spoustu šancí, ale výborní brankáři na obou stranách kluziště odváděli svou práci bezchybně.

První gól zápasu skončil bohužel v naší síti, když soupeř využil přečíslení tři na jednoho. Na tento gól našel rychlou odpověď s přehledem hrající Tomáš Kašík, který se po přihrávce Tomáše Navrkala osamocen jak nespoutaná raketa řítil na brankáře, kterého rozmíchal jak jarní zeleninu a bez nervů a naprosto chladnokrevně jej překonal. S tímto gólem náš tým stejně jako naše fanoušky polila živá voda a za neustálého bubnování a skandování náš tým zakládal jednu slibnou šanci za druhou.

Druhý gól našeho týmu za této situace doslova visel ve vzduchu a dostat jej do brány dokázal aktivně hrající Filip Dolejší, na jehož úspěch navázal Lukáš Koudelka po asistenci Lukáše Pecha. Druhý gól naší první útočné formace zaznamenal před brankou osamocený Tomáš Dvořák, kterého našel precizní přihrávkou zpoza brány Petr Andres.

V tuto chvíli byl stav utkání čtyři jedna a do konce zbývalo jen několik málo minut. Hráčům Opatova se na chvíli podařilo zdramatizovat utkání, když snížili na dvoubrankový rozdíl, ale definitivní tečku za zápasem učinil náš nejproduktivnější útočník Petr Čurilla.

Po utkání jsme si mohli vyslechnout ještě dechberoucí skandování našeho fanklubu, kterému jsme vděčni za energii, kterou nám po celé utkání předával.

 

Góly HC Zbilidy:

Tomáš Kašík (Tomáš Navrkal), Filip Dolejší, Lukáš Koudelka (Lukáš Pech), Tomáš Dvořák (Petr Andres), Petr Čurilla

 

Sestava HC Zbilidy:

Pavel Nový - Tomáš Tůma, Lukáš Hrůza - Martin Mopils, Luboš Mopils - Zdeněk Neumann - Tomáš Navrkal, Tomáš Kašík, Tomáš Dvořák - Lukáš Koudelka, Petr Čurilla, Lukáš Pech - Filip Dolejší, Petr Andres, Vojtěch Andres

 

Diváci: 12

 

Očima Trenéra:

Poslední utkání roku jsme nakonec zvládli. Utkání se od začátku nevyvíjelo podle našich představ. Soupeř se dostával do šancí častěji něž by bylo záhodno a my jsme se neprosadili ani v jedné z mnoha šancí. Nakonec nás probudil paradoxně gól soupeře, kterým se ujal vedení. Poté náš tým zlepšil bruslení, napadání, ale hlavně produktivitu. Proměnování šancí začíná být naší „Achilovou patou“, v tréninku se na něj opět zaměříme. Velmi mne potěšilo, jak se po několikazápasovém útlumu zvedla naše lajna Tomášů a doufám, že jim to dlouho vydrží.