HC ÚSTÍ - HC ZBILIDY - 7:5

09.10.2008 20:00

Druhý zápas zastihl náš tým v téměř kompletní a tedy nejsilnější sestavě, a tak se do našich myslí právem vkrádaly vítězné vzpomínky na předchozí utkání, na které jsme samozřejmě chtěli navázat. Dobrou atmosféru před zápasem navíc podpořil náš ředitel fanklubu, od kterého jsme obdrželi plnou krabici tatranek. Buffy, děkujem!

Do samotného zápasu jsme vlétli rovnou po hlavě, čímž jsme jistě překvapili našeho bezesporu zkušenějšího soupeře. Na pomyslném ukazateli stavu utkání překvapivě brzy svítil výsledek 3:0 pro náš tým. Od tohoto stavu soupeř změnil taktiku a výrazně zpomalil hru, čímž se mu podařilo dostat se do hry a herně nad naším týmem převažovat. Díky neutuchající formě našeho brankáře se skóre měnilo jen pomalu, ale přesto bylo v půli utkání srovnáno na stav 4:4.

Ke konci zápasu se naše úvodní nadšení rozplynulo a matným výkonem jsme soupeře nechali rozhodnout o jeho vítězství třemi rychlými góly.

Dnešnímu zápasu nechyběla šťáva, napětí, góly ani obětavé lehání do střel. Celkově se hrál oboustranně poměrně tvrdý hokej plný osobních střetů. Jeden z nich bohužel vyústil v potyčku, když na konci utkání soupeřovu útočníkovi selhaly nervy a pustil se nám do našeho nejmladšího a nejdrobnějšího beka. Ani toto selhání ovšem nemůže pokazit celkově dobrý dojem z dnešního utkání.

  

Góly HC Zbilidy:

Tomáš Navrkal (Tomáš Kašík), Roman Hejduk (Lukáš Koudelka), Lukáš Pech (Lukáš Koudelka), Petr Andres (Filip Dolejší),Petr Čurilla

 

Sestava HC Zbilidy:

Michal Jaroš (13) – Lukáš Hrůza (12), Jiří Halák (20) - Martin Mopils (8), Luboš Mopils (14) - Lukáš Barák (2), Petr Čurilla (17) - Petr Housa (7) - Tomáš Navrkal (1), Tomáš Kašík (9), Tomáš Dvořák (18) - Lukáš Koudelka (21), Roman Hejduk (5), Lukáš Pech (3) - Petr Andres (10), Filip Dolejší (4), Vojtěch Andres (11)

 

Očima trenéra:

Jednou to muselo přijít, všichni jsme to věděli, a bohužel už je to tady, přišla první porážka. Teď je na nás abychom se z toho poučili. Začátek zápasu se pro nás vyvíjel příznivě, rychle jsme vedli, hráli nápaditě a s našimi šancemi v tomto utkání to vypadalo velice dobře. Poté jsme ale pocítili sílu a zkušenost soupeře, začal hrát jednoduše a účelně a to nám dělalo problémy. Chyběla nám i troška potřebného štěstíčka, které se od nás odvrátilo při zakončení v závěru zápasu. Dalo by se říci, že jsme zaplatili nováčkovskou daň, nicméně i přes porážku byl náš výkon obrovským příslibem do budoucna. Zahrát vyrovnané utkání s týmem této síly je parádní výkon a jsem na svůj tým právem hrdý. Zase jsme o zápas zkušenější, nyní je třeba potrénovat, nazkoušet další herní varianty a s nadšením se pustit do dalšího zápasu.