HC ZBILIDY - HC OPATOV - 6:7

23.11.2008 12:15

 

Při pohledu do tabulky jsme dnes měli být papírovými favority, ale bohužel tým Opatova se po svých vysokých prohrách potřeboval zahojit a speciálně na dnešní zápas si sehnal řadu zkušených hokejistů. Že se jedná o „derby“, a zápas bude mít zvláštní náboj, bylo všem jasné, ale bohužel přemotivovanost a touha po odplatě některých jedinců hostujícího týmu byla tak silná, že se již od začátku uchýlili k praktikám na hony vzdáleným fair-play.

Jaký bude scénář utkání ukázalo již první střídání, při kterém byl náš hráč zezadu vyslán soupeřovým útočníkem hlavou proti mantinelu. V prvních minutách byl náš tým stylem soupeřovy hry zjevně zaskočen a tak jsme již od začátku museli postupně odmazávat třígólovou ztrátu. V závěru utkání došlo po nevybíravém zákroku opatovského hráče ke zranění našeho útočníka a 5 minut před koncem byl nucen kvůli zasažení pukem do méně chráněné části těla odejít do šaten i náš brankář.

Byli jsme tak nuceni závěr dohrávat stylem power-play, což nám přineslo nečekané ovoce v podobě vyrovnání stavu utkání na 6:6. Z následného protiútoku bohužel soupeř uzavřel stav utkání na konečných 6:7.

Za jediné světlé momenty můžeme označit naše góly, které se rodily po vydařených kombinačních akcích a především tři krásné dělovky Petra Čurilly, které skončily za zády brankáře. Pochvalu si zaslouží také hráč Opatova (vlastně Kalhova), který přiznal své ofsajdové postavení po vstřeleném gólu.

Doufejme, že do příště horké hlavy vychladnou a zahrajeme si proti Opatovu hokej.

 

Góly HC Zbilidy:

3 Petr Čurilla ( 1. Tomáš Dvořák, 2. Lukáš Pech), Roman Hejduk (Lukáš Koudelka), Tomáš Navrkal (Tomáš Kašík), Vojtěch Andres (Petr Andres)

 

Sestava HC Zbilidy:

Michal Jaroš (13) - Tomáš Tůma, Roman Hejduk - Martin Mopils, Luboš Mopils - Tomáš Navrkal, Tomáš Kašík, Tomáš Dvořák - Lukáš Koudelka (Lukáš Pech), Petr Čurilla, Petr Housa - Vojtěch Andres, Petr Andres, Filip Dolejší

 

Očima trenéra:

Tentokrát vyhrálo horší mužstvo, ale i takový je hokej. Se soupeři jako je Opatov se teprve musíme naučit hrát. Myslím že tento zápas nám přinesl, kromě četných modřin a šrámů i nové zkušenosti, které můžeme v dalších utkáních využít. Upřímě jsem rád že téměř všichni naši hráči toto utkání ve zdraví přežili a budou se moci připravovat na další utkání. Bohužel máme i zraněné, ale ti se snad brzy dají do pořádku. Sice jsme dnes přišli o body, ale sezóna zdaleka nekončí a budeme mít spoustu příležitostí dnešní prohru odčinit.